Využíváme cookies pro zlepšení funkčnosti našich webových stránek a abychom lépe porozuměli, jak naši návštěvníci stránky, nástroje a služby používají. Používáním této webové stránky souhlasíte s tím, že využíváme cookies. Pro více informací klikněte zde.

Zavřít
Protizamlžovací Sprej Zvětšit

Protizamlžovací SPREJ

jaikudo

Přípravek proti zamlžení brýlí



Více informací

Informace


Hayne mist je speciální sprej, chrání čočky před zamžováním za všech podmínek a také je chrání před znečištěním. Ideální pro dioptrické brýle, lyžařské a plavecké.

https://www.youtube.com/watch?v=QpZ3AhTPZFg

  • obsah: 15ml
  • na všechny typy čoček
  • dlouhodobý účinek
  • snadná aplikace

   


  

Péče o brýle

  

Mnozí uživatelé brýlí si neuvědomují skutečnost, že nesprávné čištění má tvrdý dopad na jejich brýle. Vezměte si například ubrousek: jestliže jej použijete k čištění vašich čoček, bude do něj nabírat částečky prachu a ty při čištění způsobí oděrky. Tyto malé oděrky budou dále opotřebovávat materiál čočky, což eventuálně způsobí vytvoření škrábanců. Proto by vaší první volbou pro čištění vašich čoček měly být mikrovláknové utěrky. Tyto utěrky odstraňují mastnotu a vlhkost bez poškrábání vašich brýlí nebo zanechání známek znečištění. K pravidelnému čištění vašich brýlí přistupujte tak, že nejdříve je omývejte pod tekoucí vodou, aby se odstranil prach a hrubější částečky. Poté přidejte do vody pH- neutrální detergent na mytí nádobí a jemně vysušte mikrovláknovou utěrkou (nikdy neotírejte hrubě).

Tip: 
praktickým nástrojem pro vaši každodenní péči o brýle jsou speciální brýlové doplňky (dostupné v podobě spreje nebo jako hadříky z mikrovlákna). Tyto prostředky budou čistit vaše čočky po celé jejich ploše šetrně a navíc mají antistatické vlastnosti, které napomáhají vašim brýlím zůstat čistými delší dobu, protože nepřitahují tolik prachových částeček. 


Doporučení pro čištění:
Při praní mikrovláknové tkaniny by teplota neměla překročit 40° a nepřidává se změkčovač tkanin, protože jeho použití by mohlo způsobit to, že by tkanina za sebou zanechávala šmouhy při následujícím čištění vašich brýlí! Povrchové úpravy s perlově odpuzujícími účinky produkují podobné výsledky, které ztěžují usazování nežádoucích částeček prachu nebo vlhka na vašich čočkách. Nejen, že tato úprava značně snižuje počet čištění, které potřebujete provádět, ale také prodlužuje dobu užívání vašich brýlí. Je skutečností, že není možné odstranit škrábance jak z plastových, tak i skleněných čoček, jakmile se na nich objeví. Prevence je nejlepší. Jestliže jsou vaše čočky poškrábané, měli byste je rychle vyměnit. Ačkoli mnozí lidé věří, že poškození je jen kosmetická záležitost, světlo se ve skutečnosti rozptyluje vlivem mikroskopických rýh, což bude dráždit vaše oči. 

  

Pamatujte:
Vaše brýle potřebují svůj vlastní domov. Tuhé pouzdro je nejlepším místem pro vaše brýle, kdykoli je nemáte na sobě. Jestliže je někde položíte a nemáte pouzdro po ruce. 

    

Ještě jedna záležitost:
Teploty nad 80 stupňů poškodí dokonce i neodolnější z čoček a obrub. Obzvláště čočky vyrobené z organického materiálu by se neměly vystavovat vysokým teplotám nebo značným teplotním výkyvům. Toto by mohlo mít nepříznivý dopad na trvanlivost povrchové úpravy (například antireflexní vrstvy). Extremní teplotní výkyvy by mohly také způsobovat praskliny v důsledku rozdílných struktur základního materiálu čočky a povrchové vrstvy.

Pamatujte:
Delší vystavování teplotám v sauně nebo letnímu slunci na palubní desce vašeho automobilu škodí – jak pouzdru, tak i brýlím.